Bacallà a la Llauna

Vicenç Llobet - Bacallà a la Llauna

Ingredients: 4 persones

  • 4 lloms de bacallà al punt de sal
  • 5 dents d’all
  • Julivert
  • Farina
  • Oli
  • Sal
  • 1 got de vi blanc
  • 2 cullerades de pebre vermell dolç
  • 300 gr. de mongeta cuita

Elaboració:

  • Es prepara l’all i julivert ben net i ben esmicolat.
  • S’enfarinen els lloms de bacallà.
  • En una paella es posa oli a escalfar.
  • Es posen a fregir els lloms de bacallà, una estona per cara fins que agafi color.
  • En una safata per anar al forn es posen els lloms de bacallà i es distribueixen les mongetes pel voltant.
  • En la mateixa paella de fregir el bacallà, i el foc a mitja potència, es tira l’all i julivert i es remena tot plegat uns 20 segons aproximadament. És important que l’all no quedi torrat.
  • Seguidament s’afegeix les dues cullerades de pebre vermell dolç i un polsim de sal.
  • Es remena tot bé.
  • S’incoropra el got de vi blanc.
  • Es deixa coure a foc baix durant uns minuts (aproximadament uns 3 a 4 minuts).
  • Tot seguit es tira tota la salsa pel damunt del bacallà i les mongetes.
  • Es posa la safata dins del forn a uns 180 graus durant uns 5 minuts.\r\n

En la foto es veu algunes coses fosques … en aquest cas hi vaig afegir una mica de trompeta de la mort ja que era la temporada … lliure imaginació qui li vulgui posar o, també, uns camagrocs.