Costelles de Porc Laquejades al Forn

Vicenç Llobet - Costelles de Porc Laquejades al Forn

Ingredients: (4 persones)

  • Un quilo de costelles de porc ibèric
  • Una patata
  • Una ceba
  • Uns vuit o deu alls
  • Oli
  • Salsa barbacoa
  • Salsa de soja
  • Mel
  • Sal

Elaboració:

  • S’agafa una safata per anar al forn i es posen les costelles de porc. En aquest procés no cal tallar-les sinó que es posa tota la peça d’un sol tros.
  • Es rega a cara i cara amb una mica d’oli i es posa sal pels dos costats (al gust).
  • Amb el forn, prèviament escalfat a 180 graus, es posa la safata i es deixa coure lentament.
  • En un bol es prepara una mescla entre la salsa barbacoa, salsa de soja, mel i un polsim de sal. Es remena bé fins tenir-ho tot homogeni.
  • Als 10 minuts es treu la peça del forn i, amb un pincell de cuina, se li aplica una capa de la mescla de salses i es torna a ficar al forn 10 minuts més.
  • A partir d’aquí, es va treien la peça cada 10 minuts, es va girant i a cada cara es va aplicant una pincellada de la mescla de salses.
  • Passada mitja hora en total, s’hi afegeixen les patates a daus, la ceba a rondanxes i els alls sencers. S’els posa una miqueta de sal.
  • La peça estarà ben cuita quan presenti, pels dos costats, un color ben daurat.

 

Tornar a Carns i Aus