Ingredients: 4 persones
- 4 quarts de pollastre (això va a gustos … qui vulgui 4 cuixes, 4 pits o 2 i 2 … com vulgueu)
- 2 tomàquets madurs mitjans
- 1 ceba dolça gran
- Herbes provençals
- 1 got de vi blanc
- Mel
- All en pols
- Oli
- Sal
Elaboració:
- Es pela la ceba i es talla en juliana.
- En una paella es posa una mica d’oli i s’escalfa.
- S’afegeix la ceba i un polsim de sal.
- Es deixa que vagi coent a foc lent i remenant de tant en tant.
- Mentre va fent, en una safata per anar al forn s’hi posen els 4 quarts de pollastre per la banda que no té la pell. Aquests prèviament s’hauran sal-pebrat per les dues bandes. Es tira un bon raig d’oli pel damunt.
- Es posen els 2 tomàquets partits per la meitat i mirant cara amunt. Pel damunt se’ls tira una mica d’oli i s’espolvoren també amb una mica d’all en pols.
- S’introdueix al forn a no més de 150 graus.
- Mentre va coent el pollastre s’afegeix el got de vi a la ceba i es deixa que evapori bé.
- Quan la ceba està ben tova es reserva.
- De tant en tant es treu la safata del forn, es dóna la volta als quarts de pollastre i es reguen amb els seus propis sucs amb l’ajuda d’una cullera.
- Quan s’observa que el pollastre està cuit, es fa una darrera cocció però, aquest cop, s’hi posa una mica de mel pel damunt, s’afegeix la ceba pels costats i es deixa gratinar una mica perquè faci crosta.
- Anar amb compte de que no es cremi en aquest punt.