Vedella amb Assortiment de Bolets

Vicenç Llobet - Vedella amb Assortiment de Bolets

Ingredients: 4 persones

  • 4 talls de vedella (filet o culata de cama preferiblement)
  • Bolets (el clàssic és el rovelló però en la foto vaig optar per rossinyols i camagrocs ja que són més gustosos. També s’hi poden posar ceps laminats o una mescla de tot plegat)
  • All i julivert
  • Alguna verdura d’acompanyament (pebrot vermell, verd … els dos …)
  • Oli
  • Sal de cuinar
  • Sal Maldon

Elaboració:

  • Netejar bé els bolets.
  • En una paella posar oli a escalfar.
  • Es posen els bolets, amb un polsim de sal, a foc mitjà.
  • Es van remenant de tant en tant i, quan han tret gairebé bona part de la seva aigua, afegir una picada d’all i julivert.
  • Remenar una estona més i reservar-los.
  • En la mateixa paella fregim una mica les verdures tallades en juliana.
  • Un cop s’observa que la verdura queda tova, també es reserva.
  • S’aixuga bé la paella, s’hi posa unes gotes d’oli i es posa la carn a coure.
  • Personalment hi tiro poca sal, ja que després cadascú li acaba de donar el seu toc personal amb la sal Maldon.
  • Amb una tapadora d’una mida més petita que la paella (o planxa), pressionem la carn.
  • Un cop la carn està ben marcada per una cara, es gira i es procedeix a marcar l’altra cara.
  • En aquest punt, cal coure més o menys segons com es vulgui aquesta … si al punt o ben feta.
  • En acabat es serveis en un plat i s’hi posa una mica dels bolets que s’han reservat, junt amb una mica de verdures.
  • Si els bolets i les verdures s’han refredat, escalfar una mica al microones o bé s’utilitzaran dues paelles o paella i planxa per fer la carn per un costat i els bolets i verdures per un altre … així es poden escalfar per separat al mateix temps.

 

Tornar a Carns i Aus