Pastís de Poma

Vicenç Llobet - Pastís de Poma

Ingredients: 4 persones

  • 1 massa de full
  • 400 gr. de poma golden (solen ser entre 2 a 3 pomes segons la mida)
  • 25 gr. de mantega
  • 15 gr. de sucre
  • 1 cullerada de melmelada de présec (uns 20 gr. aproximadament)

Elaboració:

  • Desenrotllar la massa i, amb un ganivet, traçar una circumferència a uns 2 cm. aproximadament des de l’exterior (no tallar sinó marcar).
  • Amb una forquilla fer petits foradets per tota la massa a excepció del marge exterior de 2 cm.
  • Tallar les pomes a làmines fines i posar-les al damunt de la massa en forma circular. Respectar el marge exterior de 2 cm.
  • Repartir la mantega pel damunt de la poma laminada i espolvorar el sucre pel damunt.
  • Posar al forn durant uns 20 minuts fins que estigui daurada. El forn haurà d’estar pre-escalfat a uns 200 graus.
  • Amb l’ajuda d’un pinzell de cuina, escampar amb delicadesa la melmelada pel damunt.
  • Deixar refredar i ja es podrà consumir.

 

Tornar a Les Postres