Ingredients (2 persones):
- 250 gr. de farina de blat
- 150 ml. d’aigua
- 25 ml. d’oli d’oliva
- 5 gr. de sal
- 5 gr. de llevat fresc
- 1 pebrot vermell mitjà
- 1 albergínia mitjana
- 1 ceba vermella
- Seitons
- Una botifarra de pagès
- 12 rotllanes primetes de botifarra blanca
- 4 talls de ventresca
- Orenga
- Sal Maldon
- Olives verdes sense pinyol i tallades a rotllanes
Elaboració:
- Es posa a dins d’un bol la farina, l’aigua, l’0li d’oliva, la sal i el llevat.
- Amb una cullera de fusta mateix es va remenant tot fins aconseguir una massa homogènia.
- Es posa la massa al damunt d’un taulell de la cuina i s’acaba d’amassar a mà tot afegint mica en mica farina per aconseguir el punt de que no s’enganxi.
- Durant el procés s’afegeix una mica d’orenga i un grapat generós de rotllanes de les olives verdes.
- L’objectiu final és obtenir una massa que no enganxi amb tots aquests elements ben barrejats.
- Al final es fa una mena de bola i es fica a dins d’un bol prèviament enfarinat una mica perquè no s’enganxi.
- Es tapa amb un drap net i es deixa reposar a temperatura ambient durant una hora aproximadament.
- Per una altra banda, en el forn, s’escaliva l’albergínia i el pebrot vermell. Es deixa refredar i es fa a tires tot netejant pell cremada i llavors. Es reserva.
- La ceba es pot tallar a rotllanes primetes, es fica en un bol amb una mica d’oli i sal i es deixa estovar al microones al 50% de potència durant 12 minuts. Es reserva.
- En una paella es fregeix a foc lent la butifarra. Cal punxar-la abans per uns quants costats. Es reserva.
- En la mateixa paella es salteja cara i cara les rotllanes de butifarra blanca. Es reserva.
- En la mateixa paella es fa un tomba i tomba amb la ventresca. Es reserva
- Es pre-escalfa el forn a 200 graus.
- S’agafa una safata per anar al forn i es posa una fina capa d’oli o bé es folra el seu interior amb paper per anar al forn.
- S’agafa la massa i s’estén segons el format de la safata (en forma rodona o rectangular).
- Es posa la massa dins la safata del forn i, amb un pinzell de cuina, es pinta la superfície amb una mica d’oli d’oliva.
- Es fica a dins del forn durant uns 8 minuts a la part inferior i només amb el forn engegat per la part de sota.
- Es retira del forn i es comença a decorar amb tot el que s’ha reservat anteriorment. Primer el pebrot i l’albergínia, la ceba, la botifarra blanca, la ventresca, la butifarra de pagès partida en 2 troços i els seitons pel boltant, separant-los de les botifarres i la ventresca.
- Es posa la safata del forn a mitja alçada, pre-escalfat a 150 graus i s’acaba de coure tot plegat durant 8-10 minuts.