Fideuà amb Trompetes

Vicenç Llobet - Fideuà amb Trompetes

Ingredients: 4 persones

  • 225 gr. de fideus no massa prims
  • Trompetes de la mort
  • Mig pit de pollastre desossat
  • 3 tomàquets madurs de mida mitjana
  • 1 ceba dolça
  • Oli
  • Sal
  • Herbes provençals
  • Brou de pollastre o de carn (segons al gust de cadascú)

Elaboració:

  • Es netejen bé les trompetes amb aigua.
  • En una paella es posa oli i s’escalfa.
  • Es posen los trompetes a coure a foc lent fins que han deixat anar tota l’aigua, junt amb un polsim de sal.
  • Es reserven escorregudes.
  • Es ratllen els tomàquets i la ceba per separat.
  • En una cassola de fang o ferro es posa una mica d’oli i s’escalfa.
  • Es posa el mig pit de pollastre tallat a daus, amb un polsim de sal.
  • Es va remenant de tant en tant fins que els daus de pollastre quedin daurats.
  • Es retiren i es reserven.
  • En el mateix oli es posa la ceba i es va coent fins que quedi ben daurada.
  • Es posa el tomàquet, les herbes provençals (un polsim).
  • Es remena tot bé i es va coent.
  • Afegir un altre polsim de sal.
  • Quan el sofregit està al seu punt, es posen els fideus i es remena tot bé durant un parell de minuts.
  • Afegir el pollastre que estava reservat.
  • Remenar tot una mica.
  • Afegir el brou.
  • Deixar coure, amb la tapadora posada.
  • Quan els fideus s’hagin begut el brou, comprovar que estiguin al seu punt. Si encara estan durs, afegir una mica més de brou i deixar coure una mica més. Repetir l’acció fins que els fideus estiguin al punt.
  • Compte en afegir massa brou ja que podria quedar caldós. Millor anar afegint poc a poc i anar comprovant en tot moment la textura del fideu.
  • Hi ha comerços que ja venen un preparat de fideus amb trompetes. Això va bé, especialment quan ho és temporada de bolets. En tot cas si s’opta per aquesta darrera opció, el procés comença a partir del punt on es ratllen els tomàquets i la ceba.