Macarrons Gratinats

Vicenç Llobet - Macarrons Gratinats

Ingredients: 4 persones

  • 400 gr. de macarrons
  • 4-5 salsitxes
  • 100-150 gr. de carn picada
  • 1 Ceba dolça
  • 1 cullera sopera de mantega o margarina
  • 4 tomàquets madurs de mida mitjana
  • 5 dents d’all
  • Oli
  • Sal
  • Herbes provençals
  • Formatge ratllat (preferible una bossa de selecció de 4 formatges)

Elaboració:

  • Es posen a bullir els macarrons amb un polsim de sal i un petit raig d’oli.
  • Recordar de remenar de tant en tant.
  • Quan estiguin al punt es retiren del foc i es posen dins una escorredera. Cal escórrer bé sota l’aixeta d’aigua freda per netejar-los que no s’enganxin.
  • En una paella es posa a escalfar oli i, quan estigui calent, es posa la carn picada.
  • Amb l’ajuda de dues espàtules de fusta cal trinxar-la bé mentre es va fregint. Es tracta de tenir petits trocets de carn picada separada.
  • Quan comença a quedar cuita, s’afegeixen les salsitges tallades a trocets petits.
  • És el moment de posar un polsim de sal.
  • Es va coent tot, remenant de tant en tant, fins que quedi tot ben daurat.
  • En acabat es treu del foc i es reserva ben escorregut d’oli.
  • A banda es ratlla el tomàquet i, per un altre costat, es ratlla la ceba.
  • En la mateixa paella es posa una mica més d’oli i s’hi afegeix la ceba.
  • Es va remenant bé fins que vagi quedant daurada.
  • Un cop daurada, s’hi afegeix el tomàquet, les herbes provençals (només una miqueta) i els alls ben picats.
  • Es remena tot bé i a foc mitjà es va deixant que vagi fregint tota la mescla.
  • També s’hi afegirà un polsim de sal.
  • Mentre va coent es posen els macarrons dins una safata per anar al forn.
  • S’hi mescla bé la cullerada de mantega o margarina entre els macarrons.
  • Quan el tomàquet estigui al seu punt, s’aboca el contingut de la paella a la safata de macarrons i es remena tot bé fins que quedi ben mesclat.
  • Es tira pel damunt el contingut de la bossa de formatge ratllat.
  • Es gratina al forn fins que el formatge quedi ben fos.