Ingredients: 4 persones
- 400 gr. de macarrons
- 4-5 salsitxes
- 100-150 gr. de carn picada
- 1 Ceba dolça
- 1 cullera sopera de mantega o margarina
- 4 tomàquets madurs de mida mitjana
- 5 dents d’all
- Oli
- Sal
- Herbes provençals
- Formatge ratllat (preferible una bossa de selecció de 4 formatges)
Elaboració:
- Es posen a bullir els macarrons amb un polsim de sal i un petit raig d’oli.
- Recordar de remenar de tant en tant.
- Quan estiguin al punt es retiren del foc i es posen dins una escorredera. Cal escórrer bé sota l’aixeta d’aigua freda per netejar-los que no s’enganxin.
- En una paella es posa a escalfar oli i, quan estigui calent, es posa la carn picada.
- Amb l’ajuda de dues espàtules de fusta cal trinxar-la bé mentre es va fregint. Es tracta de tenir petits trocets de carn picada separada.
- Quan comença a quedar cuita, s’afegeixen les salsitges tallades a trocets petits.
- És el moment de posar un polsim de sal.
- Es va coent tot, remenant de tant en tant, fins que quedi tot ben daurat.
- En acabat es treu del foc i es reserva ben escorregut d’oli.
- A banda es ratlla el tomàquet i, per un altre costat, es ratlla la ceba.
- En la mateixa paella es posa una mica més d’oli i s’hi afegeix la ceba.
- Es va remenant bé fins que vagi quedant daurada.
- Un cop daurada, s’hi afegeix el tomàquet, les herbes provençals (només una miqueta) i els alls ben picats.
- Es remena tot bé i a foc mitjà es va deixant que vagi fregint tota la mescla.
- També s’hi afegirà un polsim de sal.
- Mentre va coent es posen els macarrons dins una safata per anar al forn.
- S’hi mescla bé la cullerada de mantega o margarina entre els macarrons.
- Quan el tomàquet estigui al seu punt, s’aboca el contingut de la paella a la safata de macarrons i es remena tot bé fins que quedi ben mesclat.
- Es tira pel damunt el contingut de la bossa de formatge ratllat.
- Es gratina al forn fins que el formatge quedi ben fos.