Massa de Pizza

Vicenç Llobet - Massa de Pizza

Ingredients: 4 persones

  • 300 gr. de farina de força
  • 150 ml. d’aigua
  • 7-10 gr. de sal
  • 15 ml. d’oli
  • 10-12 gr. de llevat fresc (jo agafo Levitel de Bonpreu, Mercadona …)

Elaboració:

  • Sobre una superfície neta i seca es posa la farina formant una muntanya (es reserven unes 3 cullerades per anar engreixant la massa).
  • Es fa un forat al centre i a dins es tira el llevat disolt amb l’aigua. (L’aigua la poso una mica templada).
  • Amb una cullera es va remenant des del centre cap enfora, poc a poc, per fer que l’aigua i el llevat vagin agafant farina i vagi espessint mica en mica. Jo hi tiro una mica de l’aigua, remeno una mica i vaig afegint poc a poc per no tirar tot de cop i que s’escapi pels costats.
  • Quan ja s’ha barrejat, de manera que no quedi líquid que es pugui escapar, s’hi afegeix al centre l’oli i es continua remenant.
  • En el moment que queda ben remenat, es deixa reposar 5-10 minuts.
  • Seguidament s’hi afegeix la sal, la resta de farina i, amb les mans, es va treballant remenant bé la massa i fent que vagi quedant homogènia. (El fet de posar la sal al final és important ja que, si es posés des d’un principi, hi hauria un problema amb la fermentació del llevat).
  • Una petita observació … si es vol que quedi una massa més elàstica, s’estira bé la massa com fos un xurro. El xurro es recargola en forma d’espira i es torna a a mesclar. Es repetirá el procés unes 3-4 vegades.
  • Finalment  es treballa la massa fins formar una bola.
  • La bola s’enfarina una mica, es fica  dins d’un bol i es tapa amb un drap net de cotó.
  • Es deixa reposar un mínim de 45 a 60 minuts (jo ho preparo a mitja tarda i a la nit és quan l’estiro per fer la pizza).

Tornar a Pastes, Coques i Arrossos