Torrada Provençal

Vicenç Llobet - Torrada Provençal

Ingredients:

  • Pa de coca o pa de xapata primeta
  • Ceba dolça
  • Bacó fumat
  • Pernil del país
  • Formatge ratllat (preferiblement la mescla de 4 formatges)
  • Rull de cabra
  • All i oli (opcional)

Elaboració:

  • Es talla el pa de coca o pa de xapata en forma de quadrats i partida per la meitat.
  • Es torra una mica pel damunt. Es tracta de deixar-ho un pel cruixent sense arribar a ser una torrada de pa.
  • Es talla la ceba a rodanxes primetes.
  • En una paella s’hi posa oli a escalfar a 3/4 de potència.
  • Es daura el bacó per cara i cara i es reserva sense restes d’oli.
  • Es posa la ceba a fregir lentament amb una mica de sal. S’ha d’anar remenant perquè vagi quedant cuita per tots els costats.
  • Quan quedi ben daurada, s’apaga el foc i es retira la ceba intentant escórrer al màxim l’oli que pugui tenir.
  • Opcionalment, i segons el gust de cadascú, s’hi afegeix all i oli i es barreja tot bé. Només ha de tenir un lleuger gust, intentant que no predomini el gust de l’all i oli.
  • En una safata per anar al forn, s’hi posen les torrades.
  • A les torrades s’hi posa una tira de bacó (o mitja segons la mida).
  • Seguidament s’hi afegeix una bona capa de la ceba daurada.
  • S’afegeix al damunt uns talls de pernil del país.
  • Es rega tot amb el formatge ratllat.
  • Es talla una rodanxa de rull de cabra i es posa al centre de la torrada, al damunt del tot.
  • Es gratina tot plegat fins que el formatge es veu que ha quedat fos pel damunt.