Ingredients: 4 persones
- 4 lloms de bacallà al punt de sal
- 200 gr. de tomàquet natural triturat
- 300 gr. de mongeta cuita
- 5 dents d’all
- Julivert
- Farina
- Oli
- Sal
- 1 got de vi blanc
- 2 cullerades de pebre vermell dolç
Elaboració:
- Es prepara l’all i julivert ben net i ben esmicolat.
- S’eixeuguen bé els lloms de bacallà i s’enfarinen. Es deixen reposar un parell o tres de minuts i es tornen a enfarinar jus abans de posar-los a la paella.
- Es posa oli a escalfar; que hi hagi mid dit d’oli.
- Es posen a fregir els lloms de bacallà, començant per la cara que té la pell perquè així no es desmuntin.
- Només convé fregir-los fins que comencin a enrossir.
- En una safata per anar al forn es posen els lloms de bacallà i es distribueixen les mongetes pel voltant.
- En la mateixa paella de fregir el bacallà, i el foc a mitja potència, es tira l’all i julivert i es remena tot plegat uns 20 segons aproximadament. És important que l’all no quedi torrat.
- Seguidament s’afegeix les dues cullerades de pebre vermell dolç i un polsim de sal.
- Es remena tot bé un parell de minuts i s’hi afegeix el tomàquet..
- Es deixa coure un parell o tres de minuts.
- S’incoropra el got de vi blanc i es deixa reduir 5 o 6 minuts.
- Tot seguit es tira tota la salsa pel damunt del bacallà i les mongetes.
- Es posa la safata dins del forn a uns 180 graus durant uns 8-10 minuts a 180 graus.
- En la foto observareu que he incorporat un trocet de butifarra negra. Si és del vostre gust, podeu afegir-la sencera o esparracada amb les mongetes; això sí, primer cal fregir-la una miqueta.