Vicenç Llobet - Bacallà a la Llauna

Bacallà a la Llauna

Ingredients: 4 persones

  • 4 lloms de bacallà al punt de sal
  • 200 gr. de tomàquet natural triturat
  • 300 gr. de mongeta cuita
  • 5 dents d’all
  • Julivert
  • Farina
  • Oli
  • Sal
  • 1 got de vi blanc
  • 2 cullerades de pebre vermell dolç

Elaboració:

  • Es prepara l’all i julivert ben net i ben esmicolat.
  • S’eixeuguen bé els lloms de bacallà i s’enfarinen. Es deixen reposar un parell o tres de minuts i es tornen a enfarinar jus abans de posar-los a la paella.
  • Es posa oli a escalfar; que hi hagi mid dit d’oli.
  • Es posen a fregir els lloms de bacallà, començant per la cara que té la pell perquè així no es desmuntin.
  • Només convé fregir-los fins que comencin a enrossir.
  • En una safata per anar al forn es posen els lloms de bacallà i es distribueixen les mongetes pel voltant.
  • En la mateixa paella de fregir el bacallà, i el foc a mitja potència, es tira l’all i julivert i es remena tot plegat uns 20 segons aproximadament. És important que l’all no quedi torrat.
  • Seguidament s’afegeix les dues cullerades de pebre vermell dolç i un polsim de sal.
  • Es remena tot bé un parell de minuts i s’hi afegeix el tomàquet..
  • Es deixa coure un parell o tres de minuts.
  • S’incoropra el got de vi blanc i es deixa reduir 5 o 6 minuts.
  • Tot seguit es tira tota la salsa pel damunt del bacallà i les mongetes.
  • Es posa la safata dins del forn a uns 180 graus durant uns 8-10 minuts a 180 graus.
  • En la foto observareu que he incorporat un trocet de butifarra negra. Si és del vostre gust, podeu afegir-la sencera o esparracada amb les mongetes; això sí, primer cal fregir-la una miqueta.

Tornar a Peix i Marisc