Bacallà amb Llagostins

Vicenç Llobet - Bacallà amb Llagostins

Ingredients: 4 persones

  • 4 loms de bacallà al punt de sal (Si el compreu salat, 3 dies en remull canviant l’aigua)
  • 16 llagostins de mida mitjana
  • 200 gr. de cues de gamba pelades
  • 1 ceba dolça de mida mitjana
  • Mig got de brandy
  • Farina
  • Sal
  • Oli

Elaboració:

  • Es neteja els lloms de bacallà i s’eixuguen bé amb paper de cuina.
  • En una paella es posa a escalfar oli.
  • S’enfarinen els lloms de bacallà pels quatre costats i es posen a la paella per deixar-los marcats.
  • Es reserven els lloms de bacallà.
  • Es neteja la paella i s’hi posa a escalfar una mica d’oli.
  • Es pela la ceba i es talla a daus petits.
  • Amb una mica de sal, es posa a daurar la ceba amb el foc a mitja potència.
  • Quan ja està daurada es retira i es reserva.
  • En la mateixa paella es posen els llagostins i les cues de gamba.
  • Es tira un polsim de sal i es va remenant i girant els llagostins un parell de vegades, no més.
  • Es tira el mig got de brandy pel damunt i, un cop calent, es flameja per cremar la mica d’alcohol que porti.
  • Cal tenir en compte que les cues de gambes i els llagostins no necessiten massa foc ja que, en cas contrari, quedaran massa cuits.
  • Al final s’emplata el bacallà, es posen els llagostins, cues de gambes i miques de ceba i ja es pot servir. Si cal escalfar tot una mica, es pot posar 30 segons al microones perquè el bacallà torni a agafar temperatura.