Ingredients: (4 persones)
- 4 talls de bacallà, al punt de sal i preferiblement de la cua
- 1 manat d’alls tendres
- Mitja botifarra negra
- 400 gr. de monjeta seca cuita
- 4 talls de formatge per fondre
- Sal i oli
Elaboració:
- En primer lloc es neteja el bacallà i es seca bé, amb paper absorvent, per totes les cares.
- En una paella es posa oli a escalfar. El suficient com per cobrir mitja alçada dels talls de bacallà.
- S’enfarinen els trossos de bacallà a banda i banda i es passen per la paella costat i costat.
- Quan comencen a quedar daurats, es retiren i es reserven sobre paper absorvent per retirar, el màxim possible, l’oli que els pugui quedar.
- En el mateix oli es posen els alls tendres tallats a trocets petits i es van remenant fins que quedin daurats.
- S’hi afegeix la botifarra negra esmicolada i es remena tot uns 4 minuts.
- S’afegeixen les mongetes seques i una mica de sal al gust.
- Es va remenant tot uns 10 minuts.
- Abans de servir, s’agafen els trocets de bacallà i es posa un tall de formatge per fondre al damunt de cada un d’ells i es gratina una mica al forn.
- Seguidament s’emplata i es posa una ració de mongetes amb el remenat d’alls tendres i la botifarra negra.