Vicenç Llobet - Supremes de Lluç amb Salsa d'Ametlles

Supremes de Lluç amb Salsa d’Ametlles

Ingredients (4 persones):

  • 4 rodanxes de lluç
  • 2 patates
  • 1 ceba gran
  • 3 grans d’all
  • 1 branca de julivert
  • 8 ametlles torrades
  • 2 llesques petites de pa
  • 1 got de vi blanc
  • farina
  • oli d’oliva
  • sal

Elaboració:

  • Es pelen les patates i es tallen a rodanxes primes.
  • En una paella, amb oli d’oliva, es posen a fregir.
  • Quan ja estiguin toves es posen en una safata que pugui anar al forn.
  • Es salen els talls de lluç que prèviament s’hauran netejat.
  • S’enfarinen i es posen a fregir un parell de minuts costat i costat.
  • Es col·loquen a la safata del forn al damunt de les rodanxes de patata.
  • Per fer la picada es posa a fregir les llesques de pa.
  • Un cop fregides es posen en un morter amb les ametlles pelades, els grans d’all filetejats i el julivert tallat fi.
  • Es tritura tot bé fins que queda una pasta.
  • Per fer la salsa es fregeix a foc mig la ceba tallada fina.
  • Quan comenci a canviar de color es rega amb el vi i es dóna més força al foc.
  • Es deixa que s’evapori l’alcohol i s’hi afegeix la picada.
  • Es remena tot bé i s’escampa pel damunt dels talls de lluç.
  • Es posa la safata al forn, que ja estarà pre-escalfat i es deixa coure tot durant 5-6 minuts.

 

Tornar a Peix i Marisc