Rap a la Marinera

Vicenç Llobet - Rap a la Marinera

Ingredients: 4 persones

  • 1 got de fumet de peix (serveix el brou que venen envasat al supermercat)
  • 8 talls de rap
  • 2 calamars a rodanxes
  • 16 musclos o cloïsses
  • 16 cuetes de gamba pelada
  • Oli, sal, pebre negre molt
  • 2 llesques de pa
  • 2 grans d’all
  • 1 got de vi blanc
  • 2 culleres soperes de salsa de tomàquet
  • Ametlles i avellanes
  • Julivert
  • Safrà
  • Una mica de farina

Elaboració:

  • Els talls de rap es netegen i s’assequen amb paper de cuina.
  • Tot seguit s’enfarinen i es marquen una mica, cara i cara, a la paella amb una mica d’oli.
  • Es reserven a banda.
  • Les rodanxes de calamars també es passen una mica per la paella i es reserven a banda.
  • S’obren els musclos o les cloïsses amb aigua calenta.
  • S’agafa una cassola de fang o de ferro i s’hi posa oli.
  • Aquest s’escalfa a nivell mig i sofregim les llesques de pa fins que quedin daurades.
  • El retirem i el posem a dins d’un morter per fer la picada.
  • Dins del morter hi afegim els dos grans d’all, quatre cullerades de salsa de tomàquet, una mica de safrà i un grapadet d’ametlles i avellanes.
  • Quan tot estigui ben picat, afegim el got de vi i una miqueta del got del fumet.
  • Posem la picada a la cassola amb el mateix oli i afegim la resta del fumet.
  • Es deixa que arrenqui el bull.
  • S’afegeix els talls de rap salpebrats, junt amb el calamars i les cuetes de gamba.
  • Es fa coure tot plegat entre uns 15 i 20 minuts.
  • Quan la salsa estigui més aviat espessa, s’afegeix els musclos oberts amb una sola closca o les cloïsses.
  • Al final de tot es pot tirar pel damunt del plat una mica de julivert picat.