Salmó a la Papillota

Vicenç Llobet - Salmó a la Papillota

Ingredients: (4 persones)

  • 4 lloms de salmó fresc
  • Anet
  • Una ceba dolça gran
  • Mig pebrot vermell
  • Una mica d’assortiments de bolets variats
  • Margarina
  • Sal
  • Oli

Elaboració:

  • Es preparen uns retalls de paper d’alumini, amb la mida suficient per poder posar individualment els lloms de salmó i poder tancar pel damunt.
  • A cada retall es posa el tall de salmó prèviament espolvorat amb una mica de sal.
  • Pel damunt s’aplica una lleugera capa de margarina i s’espolvora amb una mica d’anet.
  • Es tanca el farcellet de paper d’alumini.
  • En una safata per anar al forn es posen els 4 farcells d’alumini a foc lent (aproximadament uns 150-180 graus) i es deixen uns 40 minuts aproximadament. La safata ha que quedar a mitja alçada del forn.
  • Mentre tant es talla la ceba i el pebrot vermell.
  • En una paella es posa a escalfar una mica d’oli i es posa a fregir la ceba i pebrot a foc lent.
  • Quan comença a estar tot amorosit, s’hi afegeix un grapat de l’assortiment de bolets variats, una mica de sal al gust i es remena tot bé.
  • Amb una tapadora es tapa tot i a foc lent es deixa que el bolet vagi treient la seva aigua.
  • Quan s’observa que tot comença a reduir, destapem per permetre que s’evapori una mica els sucs.
  • En acabat es treuen els lloms de salmó, s’emplaten i s’hi afegeix una mica d’aquest acompanyament.