Ingredients: (4 persones)
- 4 talls de salmó fresc de mida mitjana 2 talls de mida petita
- 250 grams de tires de bacó
- 1 ceba gran o 2 de mitjanes
- 2 patates
- 4 tomàquets madurs
- 8 alls
- Margarina
- Sal
- Oli
- Tomàquet triturat fregit
Elaboració:
- En una safata per anar al forn s’hi posa oli, el sufucient per cubrir la base, i es posa a escalfar al forn a màxima potència.
- Es talla la ceba a rotllanes d’uns 4-5 milímetres de gruix, de la mateixa manera que la patata.
- Es tallen els tomàquets per la mitat.
- Es preparen els alls, amb pell i tot, però fent un petit tall al mig.
- Un cop l’oli està calent, s’hi posen les rodanxes de patata, les de ceba, els tomàquets pel damunt i els alls. (Compte les esquitxades i compte al retirar la safata que l’oli es mourà força; per tant treure bastant a plom i poc a poc).
- S’hi afegeix un parell de cullerades soperes de tomàquet triturat fregit i es torna a ficar al forn.
- Es gradua el forn a una temperatura de 200 graus amb potència inferior i superior; si pot ser amb ventilador.
- Passats 10-15 minuts es treu la safata i s’hi dóna la volta a les rodanxes de ceba i patata i, en aquest moment, s’hi afegeix un polsim de sal pel damunt dels igredients.
- El lloms de salmó es cubreixen amb una mica de margarina pel damunt i es posaran les tires de bacó pel damunt; fent una mica de pressió perquè s’enganxin i un polsim de sal pel damunt.
- Passats 10 minuts més de forn, s’afegeixen els lloms de salmó.
- Ara toca posar el forn sense ventilació i coure fins que s’observi que els lloms de salmó comencen a tenir un color lleugerament daurat. No abusar de la cocció o el salmó quedarà resec.
- Retirar i servir.