Supremes de Lluç al Forn amb Vinagreta d’Alls i Romaní

Vicenç Llobet - Lluç amb Vinagreta d´Alls i Romaní

Ingredients (4 persones):

  • 4 supremes de lluç
  • 2 patates
  • 8 cebes de platillo
  • 200 gr. de vi blanc
  • 4 grans d’all
  • Romaní fresc
  • Un raig de vinagre de vi negre
  • Oli d’oliva verge
  • Sal

Elaboració:

  • S’escaliven les cebes de platillo al forn durant 10 o 12 minuts. El forn ha d’estar a 180 graus. S’ha de vigilar que no es coguin massa.
  • Mentre les cebes es van escalivant, es prepara la vinagreta. Es pelen els alls, es tallen a làmines, es posen a una petita paella amb oli d’oliva i que es vagin fent a foc lent.
  • Quan els alls comencin a quedar daurats s’apaga el foc i s’hi afegeixen unes quantes fulles del romaní fresc i sense tronc. Un cop s’ha refredat, s’afegeix el raig de vinagre.
  • Es pelen les patates i es tallen a rodanxes. Ni molt primes ni molt amples.
  • Entre làmina i làmina s’hi tira un petit raig d’oli i un polsim de sal.
  • Es fiquen dins d’un motlle (si no en teniu, us en podeu fer un de bàsic amb paper d’alumini. La gràcia és que aquest motlle aguanti les làmines de patates verticalment sense que es separin massa.
  • Es fiquen dins del forn a 180 graus fis que, amb la punta d’un ganivet prim es poden punxar fàcilment.
  • S’agafa el lluç i en una paella, i a foc molt suau, es marca només per fora.
  • Es fica el lluç marcat en una safata per anar al forn, amb la vinagreta que s’ha preparat i es deixa coure a 180 graus durant uns 7 minuts.
  • Les patates que s’han fet al forn, s’agafen i es marquen en una paella per intensificar el seu gust.
  • Finalment es serveix el lluç, amb unes cullerades del suc de la cocció pel damunt, un tros del mil fulls de patata i unes quantes cebes escalivades.