Ingredients:
- 500 gr. de gerds
- 150 gr. de sucre
- 1 llimona
- Vi Pedro Ximenez
Elaboració:
- En un bol es posen els gerds, el sucre i el suc de la llimona.
- Es remena tot una miqueta i es posa a escalfar a foc baix.
- Quan comença a estar tot ben escalfat, s’hi afegeix un raig generós del vi Pedro Ximenez.
- Es remena una mica més i es deixa que bulli tranquil·lament.
- Ha de coure entre uns 20 i 25 minuts.
- Es notarà que la salsa es va reduïnt i concentrant, tot agafant una textura a melmelada.
- Seria el moment de tastar per saber si està quedant àcid o dolç. Si veiem que queda àcid, hi afegim una mica més de sucre fins que estigui al gust.
- Quan estigui al gust es tritura tot amb una batedora per deixar-ho ben fi.
- Personalment m’agrada colar-ho tot per separar les llavors de la melmelada.
- I amb tot això ja ho tenim a punt. Es pot servir fred, tebi o calent.